Terugblik op een succesvol event!

15 mei 2016

9 mei zijn in totaal 40 coaches en trainers (waaronder wereldcoaches) bij elkaar gekomen bij de Regards locatie La Vie in Utrecht voor een events dat onderandere door Stichting Wereldcoach is opgezet. Benieuwd hoe dit ervaren was als bezoeker? Lees dan snel het onderstaande bericht van Wereldcoach Nellie Wijffelaars-Driessen. Hartelijk dank voor je tijd om je ervaring te delen met ons Nellie!

“In India en Afrika worden vrouwen gecoacht om te leren hoe ze hun eigen kracht en talenten in kunnen zetten om samen hun leefomstandigheden te verbeteren. Alleen als je samenwerkt lukt dat ook. Dat coachen gebeurt vaak groepsgewijs. Afrikanenmensen uit Afrika en India zijn dol op spelen. In dit spel is er een geit en een tijger. De groep moet het geitje beschermen om de tijger tegen te houden. Wij hebben het spel ook gespeeld. Resultaat: op het einde was de tijger gevangen en het geitje vrij. Bijzonder om zelf te ervaren wat zo’n oefening met je doet.

Het was inspirerend om deel te nemen aan het Trainer/coach event 2016 van Stichting WereldCoach. In de middag nam Martin de Ruiter van het Consulaat ons mee in de wereld van trainen/coachen en daarbij een acteur inzetten. Hij stapte zelf ook vaker in de rol van acteur, samen met zijn collega Margaret van de Wetering. De insteek is: Maak abstracte problemen concreet door ze in herkenbare situaties te spelen.Een interactieve werkwijze, voor mij heel bijzonder om te zien.

Aan het eind van de middag was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Er was lekker eten en een drankje. Fijn om eindelijk Alize Roos weer te ontmoeten. Binnenkort gaan we elkaar langer zien want we hebben zoveel bij te praten. Aan het begin van de middag was er al een blij weerzien met Marja Steegenga, die reisgenoot was bij mijn Nepal-avontuur.

De meeste indruk maakte op mij het laatste programma-onderdeel. Presentaties van bevlogen mensen die kwamen vertellen wat er voor goeds gebeurt met het geld van o.a. Stichting WereldCoach. Een medewerker van Cadena de Talentos in Peru. Een project waarin jongeren in kansloze gebieden in Peru hun talenten kunnen ontwikkelen en daarna hun kennis en ervaring doorgeven aan andere jongeren. Zo helpen ze mee aan het verbeteren van een hele gemeenschap. The Hunger Project Nederlandtraint o.a. vrouwelijke leiders in India zodat ze samen wezenlijke bijdragen kunnen leveren aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. Dat geldt ook voor de Dogon vrouwen in Mali, die net als in India vaak in groepen worden getraind. Een nieuw project wat Stichting WereldCoach financieel gaat ondersteunen, ligt dichter bij huis.Talentcoach zet goed opgeleide coaches in om het verschil te maken in de levens van mensen die het financieel moeilijk hebben. Beiden ontwikkelen hierbij hun talent. En dat levert winst op voor iedereen.”